Pages

Tuesday, November 23, 2010

BLOGGER IN DA HOUSE : KHAS BUAT BLOGGER BARU

Ok, kali ni Tuan Penasihat nak amek kesempatan untuk join segmen kenali blogger baru yang saudara ben ashaari anjurkan. Syaratnya mudah sangat. Tapi adakah berbaloi kalau blogger baru cam saya try segmen ni. Nanti akan Tuan Penasihat beri pendapat peribadi di akhir entri ini.

Apakah yang di minta oleh saudara Ben untuk menyertai segmen ini.
1. Letakkan gambar yang ada url blog beliau pada entri khas.
- Dah buat pun. Harap ok kot kalau camtu.

2. letak tajuk  BLOGGER IN DA HOUSE : KHAS BUAT BLOGGER BARU
- Itu pun kacang jer. Dah buatpun.


3. Latar belakang blog anda ..
- Hmmm.. nak cerita pasai latar belakang blog. Sebenarnya saya lebih suka kalau pengunjung yang masuk menafsirkan sendiri apa yang mereka lihat. Sebenarnya Tuan Penasihat pun baru lagi dok kodek-kodek blog ni. Mungkin juga blog ini belum siap sepenuhnya. Tapi Tuan Penasihat suka pada sesuatu yang original, ada nostalgia dan sedikit misteri. Jadi Tuan Penasihat cuba memasukkan sebanyak mungkin sentuhan peribadi pada head dan latar belakangnya.


4. Tinggalkan url entri anda  di entri ini ..
- Haaaa.. Itupun dah berjaya di buat.


Rasanya semua syarat telahpun dipenuhi.
Ok sekarang tibalah masanya Tuan Penasihat memberi pendapat tentang program Ben ni. Sebenarnya Tuan Penasihat ada mendapat tahu terdapat segelintir blogger2 otai yang kurang senang dengan segmen2 yang Ben anjurkan sebelum ini. Terutamanya segmen yang melibatkan blogger2 baru macam segmen ini. Bagi Tuan Penasihat lah, Tidaklah menjadi kesalah dengan segmen2 yang Ben anjurkan tu. Ini kerana Ben tidak bermain kotor dengan menipu blogger2 baru atau memperalatkan mereka semata2. Mungkin ini adalah strategi Ben untuk meningkatkan trafik bolg beliau. Tetapi bagi blogger2 baru yang menyertai segmen2 tersebut pula, ini mungkin menjadi landasan terbaik untuk mereka menjadikan Ben sebagai batu loncatan untuk menarik pengunjung ke blog mereka pula. Jadi disini Tuan Penasihat melihatkan situasi ini adalah situasi menang2. Jadi memang berbaloi baloilah jawabnya. Buat saudara Ben, buatlah apa yang saudara rasa betul. Buat blogger2 baru pula, mungkin anda dapat pelajari sesuatu dari permainan dan strategi2 otai2 blog ini dalam usaha menarik pengenjung ke blog mereka sekali gus menaikkan trafik. Mungkin kita juga bole memperaktikkannya satu hari nanti. Ini hanyalah pendapat peribadi Tuan Penasihat semata2, maaf pada otai2 atau mereka yang tidak sependapat. Buat yang tidak setuju, mungkin anda dapat meninggalkan pendapat anda pada ruangan komen Tuan Penasihat untuk kita kongsikan bersama.
Sekian..........

16 comments:

syira qahira said... BALAS

salam,

singgah dari blog abg ben

singgah dan follow

selamat berkenalan :)

aima in luv said... BALAS

ziarah dari blog BA...
selamat berkenalan ^_^

Tn.Punya said... BALAS

Jumpa blog ni blog BEN.. semoga berjaya dalam dunia blog..

http://myvitrd.blogspot.com

Mila said... BALAS

Salam perkenalan... sudi2lah singgah blog sy plak... :)

http://abahmila.blogspot.com

noor said... BALAS

salam kenal dr blog BA

man yusoef said... BALAS

salam perkenalan...jemput singgah blog saya..hehe

Sideq's Stories said... BALAS

salam perkenalan
happy blogging yeah
nice blog
hope dapat singgah blog saye gak =)
lau sudi followw k
hehe =)

neway nice blog n nice person =)

Tun HaTTa said... BALAS

Salam perkenalan. Semoga terus sukses dalam dunia blogging ;)

nadya e-man said... BALAS

jln2 di pagi hari...pg lagi ke ek...hu3...hepy blogging...

Tuan Penasihat said... BALAS

wow wow wow! pertama kali dapat komen lebih dari 2! hahahaha tu pun dah kembang lubang idung. camna la otai yng dapat beratus2 komen sehari tu. anyway tq kepada anda yang beri komen n follow tu. nnt Tuan Penasihat follow blik ky. bukan apa tgh sibuk kerja ni. jengoklh entri yg pulak kalu rajin.

titirara said... BALAS

Salam perkenalan :)
Singgah dari Blog Ben :)

Azrul Hisham said... BALAS

salam,

saya datang ziarah dari blog ben ashaari.. :)

datang guling2 jap sambil tengok entri kat blog ni (^_^)


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

belalang hijau said... BALAS

salam kenal...
sudi2 la singgah blog saye pulak yea...
kuikuikui

aienzcruzzle said... BALAS

salam kenal..saye dtg dri blog BRO BEN..
jom singgah blog saye jom..follow yep..=)

http://aienzcruzzle.blogspot.com/

haniz said... BALAS

salam perkenalan from hanizeyecandy
http://haniz-eyecandy.blogspot.com

Tuan Penasihat said... BALAS

salam perkenalan gak sume. Waaa menjadi program BA ni. tq sudi tinggal jejak disini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...