Pages

Monday, February 21, 2011

Kapal Star Cruises Superstar Libra Berlayar Dari Pulau Pinang Ke Thailand


Pulau Pinang, 20 Feb 2011 - Hari ini Kapal penumpang Superstar Libra yang dikendalikan oleh Syarikat Perkapalan Star Cruises telah memulakan operasi pelayaran sulungnya dari Pulau Pinang ke Phuket, Thailand.
Jikalau dulu kapal mewah yang mampu membawa sehingga 1500 (atau lebih) orang penumpang ini hanya
menjadikan PulauPpinag sebagai destinasi singgahannya sahaja sebelum belayar ke Singapura atau Thailand, tetapi kini kapal tersebut telah memnjadikan Pulau Pinang sebagai permulaan untuk kapal tersebut berlayar keluar.

Perjalanan kapal tersebut adalah bermula dari Pulau Pinang pada hari Ahad setiap minggu, kemudian singgah di Phuket, Thailand dan kemudian ke Krabi sebelum kembali semula ke perlabuhan Pulau Pinang pada hari Rabu. Bagi anda yang ingin mencuba untuk bercuti bersama keluarga dan menikmati percutian berlayar bersama kapal, mungkin ini adalah peluang anda. Kapal tersebut sememangnya mempunyai segala kemudahan yang lengkap sehingga akan membuatkan anda tidak terasa seperti berada diatas sebuah kapal, sebaliknya separti didalam sebuah hotel yang mewah.

gambar google


Haaaaa... amacam boleh jadi Wartawan tak TP ni?
Saja jer nak cerita pasal kapal ni. TP memang pernah naik dah kapal ni. Dan boleh dikatakan banyak lagi kapal-kapal mewah lain yang TP dah naik. Sememangnya satu pengalaman yang sangat tak boleh di gambarkan. Kerana setiap kapal tersebut mempunyai ciri-ciri tersendiri atau keunikan tersendiri yang cuba di tunjukkan.

Jadi kalau teringin nak naik tu nasihat TP, Duitnya mesti banyak-banyakkkkkk...... Mana tak nyer, tiket seorang jer dah gerenti dalam RM1000 lebih.Kalau nak dapatkan tiket tu search je dalam internet atau tanya ajensi perlancongan, gerenti ada punya.

Kepada pihak Starcruises, TP nak mintak maaf kalau ada tersilap info k. Hanya nak share cerita dengan kawan-kawan saja. Kalau ada yang nak naik, korang jugak yang untung kan.

Ok lain kali kalau sempat TP cerita pulak pasal kapal lain k.

11 comments:

Mia Liana said... BALAS

hmmm... macam best je kan naik kapal cruise ni... mia pernah teringin nak naik tapi belum pernah lagi... mahal..

Millomocca Danique said... BALAS

TP selalu dah naik pe kate kali ni blnja kasi Millo plak yg naik hehehe...adiah besday millo kekekeke :D

kau kesah ke?? said... BALAS

teringin naek kapal korek.

KELI OH KELI said... BALAS

fuyohhhhh...entah bila dapat ku berlayar seperti itu....mesti terasa tenang di lautan..bebas dari segala yang memenatkan..")
TiPs mEnGgOrEnG IkAn kELi DeNgAn sElAmAT"

Tuan Penasihat said... BALAS

@Mia Liana
kalau nak murah, setiap hari rabu sampai sabtu bole ler try naik.
pasal kapal ni balayar dari jam 8mlm sampai 8pg (12jam lebih kurang).
harga tiket pulak x sampai rm100 seorang kot. tapi bilik lain hargalah, TP dah x ingat sangat.
tapi kena naik d penanglah, turun pun di penang jugak. try search kat internet tengok.

Tuan Penasihat said... BALAS

@Millomocca Danique
hohohohohohoho.
TP pun selalu orang belanja jugak.
pasai besday TP selalu ada.
hehehehehehe...
Besday Millo ker?
selamat hari jadi kawan.
semoga panjang umur.

Tuan Penasihat said... BALAS

@kau kesah ke??
kapal korek?
serius cakap, hampir semua jenis kapal TP dah naik. kecik, besar, kontena, minyak atau penumpang.

kalau nak naik kapal korek, nanti TP bawak naik k.

Tuan Penasihat said... BALAS

@KELI OH KELI
betul tu keli. memang best dan relex sekali. try la, mesti best.

Sharif Dez said... BALAS

Salam.

Fuhh.. Memang best kalau boleh naik kapal ney. Masih menjadi impian saya. Saya berharap dapat berbulan madu kat sana nanti.

Maybe satu hari nanti.

Tuan Penasihat said... BALAS

@Sharif Dez
pergh kalau berbulan madu atas kapal tu, mesti menjadi bulan madu paling x boleh lupalah.

Penyair Batuk said... BALAS

ni ha gambar sedikit sebanyak dari dalam dan atas star cruise libra...eksklusif dapat naik free untuk merakam gambar jer...ni link nyer...http://penyairbatuk.blogspot.com/search/label/Starcruise%20Libra kalau dapat naik lagik ...nanti upload lain gambarnyer....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...