Pages

Sunday, February 20, 2011

Senarai Pemenang Anugerah Seri Angkasa 2010

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia semua.

Mesti ramai yang tengok siaran lansung Anugerah Seri Angkasa tadi kan? Sori kalau TP terlambat nak update. TP tengok dekat tempat kerja ja tadi anugerah ni. Kira sempat jeling-jeling jalah. Balik umah baru sempat nak tulis senarai pemenang. 
Kalau nak tau, anugerah ini telah berlansung selama dua hari iaitu pada 18 dan 19 Febuari 2011, tetapi siaran lansung anugerah ini hanya ditayangkan pada acara yang berlansung pada 19 haribulan sahaja.
Majlis anugerah ini telah dilansungjan di Dewan Merdeka, Pusat dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur.

Berikut pula adalah senarai penuh pemenang Anugerah Seri Angkasa 2010

1. Anugerah Kapsul Radio Terbaik.
    - Kempen Kebersihan/Pelancongan Dan Keselamatan (Negeri FM)

2. Anugerah Pengimbang Muzik Radio Terbaik.
    - Ahmad Zaini Ahmad Norbi - Embun Hibiscus (Bernama Radio 24)

3. Anugerah Rekaan Set TV Terbaik.
    - Pertandingan Akhir Dikir Barat 2009 (RTM-TV2)

4. Anugerah Promo / Montaj / Teaser TV Terbaik.
    - Astro Arena Channel I.D (Astro Arena)

5. Anugerah Audio Rancangan TV Terbaik.
    - Songkok (RTM-TV1)

6. Anugerah Buletin Berita Radio Terbaik.
    - Reagan a/l Muniandi @ Premanant (Minnal FM)

7. Anugerah Liputan Berita Radio Terbaik.
    - Nur Jamalina Jamali (Laporan F1 2010-Hot FM)

8. Anugerah Pengulas Radio Terbaik.
    - Nur Jamalina Jamali (Laporan F1 2010-Hot FM)

9. Anugerah Suntingan Rancangan TV Terbaik.
    - Anuar Ahmad - Songkok (RTM-TV1)

10. Anugerah Jurukamera TV Terbaik.
     - Dosa Semalam - Media Space Distribution Sdn Bhd (RTM-TV2)

11. Anugerah Penataan Cahaya Penerbitan Hiburan TV Terbaik
     - Anugerah Juara Lagu 24 (TV3)

12. Anugerah Pengimbangan Muzik TV Terbaik.
     - Anugerah Juara Lagu 24 (TV3)

13. Anugerah Kapsul TV Terbaik.
     - Puan Zauyah Yusoff - Kapsul Ramadan (Muzik Aktif)

14. Anugerah Rancangan dan Liputan Sukan Terbaik.
     - Menggapai Harapan (RTM-TV1)

15. Anugerah Hiburan Radio Terbaik.
     - Konsert THR Gegar 1 Terengganu (THR FM)

16. Anugerah Bicarawara Radio Terbaik.
     - Syezliza Basri - Kerusi Panas (Bernama Radio 24)

17. Anugerah Skrip Drama Radio Terbaik.
     - A. Wahid Bin Nasir - Tasik (Klasik Nasional)

18. Anugerah Bicarawara TV Terbaik.
     - Khadijah Abdul Gaffoor - Isu Khas Gaza (RTM-TV1)

19. Anugerah Animasi Tempatan TV Terbaik.
     - Abus Episod 5 (RTM-TV1)

20. Anugerah Rancangan Kanak-Kanak TV Terbaik.
     - Tom Tom Bak Musim 4 - Episod 1 (Astro Ceria)

21. Anugerah Pelakon Pembantu Drama TV Lelaki Terbaik.
     - Hanis Kamal - Denai Berbisik (Astro Prima)

22. Anugerah Pelakon Pembantu Drama TV Wanita Terbaik.
     - Fadhilah Mansor - Sebelum Akhirat (TV3)

23. Anugerah Pelakon Drama TV Kanak-Kanak Terbaik.
     - Eyra Hazali - Anak-Anak Lorong (Astro Prima)

24. Anugerah Majalah Radio Terbaik.
     - Feminin - Suara Malaysia (RTM)

25. Anugerah Rancangan Interaktif Radio Terbaik.
     - Roslinda Binti Abdul Majid - Suria Cinta (Suria FM)

26. Anugerah Drama Radio Terbaik.
     - Tasik - Zuraidah Mohd Noh (Klasik Nasional)

27. Anugerah Pelakon Drama Radio Lelaki Terbaik.
     - Datuk Ahmad Tarmimi Siregar - Pencarian Nyonya Cantik (Klasik Nasional)

28. Anugerah Pelakon Drama Radio Wanita Terbaik.
     - Elliza Abdul Razak - Sayang Masih Belum Terlambat (Klasik Nasional)

29. Anugerah Liputan Berita TV Terbaik.
     - Ashwad Ismail - Catatan Saksi Mavi Marmara (Astro Awani)

30. Anugerah Laporan Khas Berita TV Terbaik.
     - Isu Golongan Gelandangan di Kuala Lumpur - Aminhayat Abd Rahim (TV9)

31. Anugerah Wartawan TV Terbaik.
     - Hanim Muhili – Eksklusif 1 “Abuya” (RTM – TV1)


** Tengok live kat TV2 dan ambik sedikit sumber dari gua.com.my.***

12 comments:

Cik Jari said... BALAS

congrats to all the winner..

thanks kepada penulis belog bagi info nih

ïêmå å¢klê§ said... BALAS

laa ari ni ke, xtgk lak...

thniah pada y menang wlaupun tgk channel y menang 2 cm xpernah dgr jek,hihi

nelly said... BALAS

tahniah kepada semua pemenang ..hehe

Tuan Penasihat said... BALAS

@Cik Jari
terima kasih.
info kongsi kongsi jer.

aLieF si Muncung ManiS said... BALAS

tahniah kepada pemenang..waalupun mostly mcm jarang dgr nama..tapi,,yang paling alief tak caye,,mcm mane tom tom bak boleh menang..hahhaha..maybe sbba da budak2 kecik kot..haha..

Tuan Penasihat said... BALAS

@ïêmå å¢klê§
tu la. kita tak kenal dia, dia pun x kenal kita.
huhuhuhuhu

Tuan Penasihat said... BALAS

@nelly
ya betul tahniah.
TQ.

Tuan Penasihat said... BALAS

@aLieF si Muncung ManiS
mungkin tom tom bak menang sebab ada kanak kanak riang macam alief sokong dia dalam diam kot.
hehehehe..
TQ alief sudi datang blog TP yang macam low class ni.

aLieF si Muncung ManiS said... BALAS

hahaha..boleh pulak mcm tu..ehh..tuan penasihat,,jgn ckp mcm tu.blog low class ke,blog high class ke,,yang penting persahabatan tu terjalin..huhuhu..k..jgn risau,,kalau ada masa terluang,,insyaAllah alief akan dtg..huhu..don worry my friend..peace..

mrs.sabri said... BALAS

tahniah pada smua pemenang tp mcm ada yang kurang la tak tau kenapa..

Tuan Penasihat said... BALAS

@aLieF si Muncung ManiS
hehehehehhe
saja jer buat gimik.
tq my freind.

Tuan Penasihat said... BALAS

@mrs.sabri
betullah macam ada yang kurang.
agaknye kalau dia umumkan nama TP yang menang baru x kurang kot.
hehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...