Pages

Sunday, December 19, 2010

Masa Bila Paling Korang Suka Buat BlogWalking????

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia semua.

Sebenarnya Tuan Penasihat (TP) ada satu soalan yang nak ditanya pada semua. Masa atau waktu bilakah yang paling korang suka buat blogwalking?. Waktu pagi ker, tengah hari ker, petang ker, malam ker atau time orang semua tengah membuta ker.

Bukannya apa, saja nak tau. mungkin anda seorang yang suka buat BW waktu pagi sebab line laju ker. Atau suka buat BW waktu tengah ari sebab bole curi curi pakai komputer pejabat waktu orang semua keluar rehat ker. Tak kisahlah waktu bila dan apa alasan korang, yang penting TP cuma nak berkongsi alasan tersebut dan sebab musababnya. Ialah masa kita buat BW, kadang kadang kita tinggal masej kat shout box dengan memberitahu yang kita datang melawat tuan rumah. Tapi tak seronok jugak kalau masa kita terjah rumah orang tapi tuan rumah takder. Betul tak? Jadi TP cuma nak jadikan panduan waktu bilakah agak agaknya tuan rumah tu ader. Sebab rasanya lebih seronok kalau dapat beriteraksi dengan tuan rumah tu waktu dia ada kat umah.
Jadi jangan lupa tinggalkan komen korang dan nyatakan waktu bila korang suka buat BW k.

26 comments:

azrinrahim said... BALAS

kalau ayie suka pagi lepas subuh..time yang sesuai untuk ayie b4 g kelas dan malam time rehat2

Tuan Penasihat said... BALAS

@azrinrahimhaaa komen macam ni yang TP nak tau. Tq ayie bg respon.

EDY said... BALAS

aku blogwalking xtentu masa..kadan2 malam..kadang pagi..ikut bila free..tapi kebanyakan malam la..aku malam slalul free..haha

alienelliz said... BALAS

haha blogWalking paling best pukul 12-1 pagi..haha..sbb terlalu ramai bw waktu tu..kadang2 traffic ell boleh cecah 50 hanya antara pukul 12-1..hehe

THANKS SEBAB KOMEN KAT BLOG ALIENELLIZ!!!..=)

JZ Business World said... BALAS

selalu jz tak tdo dari kul 1 - 3 pagi utk balas jejak rakan2 tp line tetap slow.. geram tul!! tension jerk rasa.. kalau time tengahari, nak buka blog sendiri pun berjam2! nak buat macamana tu TP? jz salah ka? huhuhu

padin said... BALAS

umm jarang BW ni, TP.. aku lebih selesa rujuk mana2 analitik, siapa yang datang blog kita, atau lebih tepat, yg dtg komen entry kita, hehe so jadual BW, xde..

Tuan Penasihat said... BALAS

@EDY
oooo.. habis tu internet ko pakai wifi yang free gak ker? hehehehe. jangan marah aaaaa...

Tuan Penasihat said... BALAS

@alienelliz menarik tu. nak kena try ler.

Tuan Penasihat said... BALAS

@JZ Business World hmmmmm camna nak jawab tu arrr?
arrrrr kira salah jugak lah.

Tuan Penasihat said... BALAS

@padin huhuhu jawapan otai. takpa padin dah glam dah.

Belalang Hijau said... BALAS

padin mmg dah glam...
tggu org dtg blog dia jer...
hahaha jgn marah padin...

belalang pun BW ikut sukati jer bila.xde jadual berkala..hahaha

mira_nas said... BALAS

pagi..kalau cuti.. kalau tak.. malam la.. dan kalau sempat~

SnowladieS said... BALAS

suka bw time org sume dah tido.. sbb selalu terlepas pndang org shoutbbox =.=" pastu mls pula nak bw. hehe hehe

Tuan Penasihat said... BALAS

@Belalang Hijau belalang oh belalang. belalang fulltime blogger. bila bilapun bole.

Tuan Penasihat said... BALAS

@mira_nas uiks banyaknya kalau. kalau rajin singgah sini selalu yer masa BW.

Tuan Penasihat said... BALAS

@SnowladieS oooo ni mesti geng jaga malam kan. sama la cam TP gak.

Shino said... BALAS

kompem time mlm...sbb siang kje...huhuhu...

Tuan Penasihat said... BALAS

@Shino ooooo tapi jngan larut malam sudah ler. nnti g kerja mata bengkak jer.

Cik Moon said... BALAS

hmm...suka BW waktu keje jer.. sbb xde menda nak buat kat opis.. haha..~ bukan mengular.. tapi mmg xbyk keje pown..huhu

Millomocca Danique said... BALAS

Tq Tuan penasihat buat entry ni dan thanx semua yg bg tahu...nak try letak entry waktu ni lah...heheh

millo suka post n BW time pukul 11 keatas...hehehe

THE LEKAT LEKIT STORY said... BALAS

tak tentu masa.. selalunya petang & malam & tgh malam jer... alah dtg melawat takat dok depan laman jer (shoutbox) masuk la minum2 dulu kan best (comment)

Tuan Penasihat said... BALAS

@Cik Moon uiks syoknya. ada kerja kosong tak kat situ.TP nak mintak jugaklah.

Tuan Penasihat said... BALAS

@Millomocca Danique memang itupun tujuan TP. jadi harap maklumat yang dikongsi ni dapat kita gunakan sebaiknya.

Tuan Penasihat said... BALAS

@THE LEKAT LEKIT STORY hehehehe, lain macam jer bunyi. takpa lain kali kita pekena biskut kering sekali k.

ken said... BALAS

masa lapang :)

Tuan Penasihat said... BALAS

@ken ooooo.... habis tu bila yang lapang tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...