Pages

Sunday, March 27, 2011

Apa Kriteria Nuffnang nak bagi BE??.... Aku Tak Paham Betoillah....

Haaaaa...
Kabare kawan-kawan semua. Waras ngak?
Kalau ngak waras pergi hospital dekat tanjung yang banyak rambutan tu yerrr...
Hahahahaha... gurau jer jangan marah arrr...



Entri ni TP nak kongsi satu kisah ngan kawan-kawan semua. Kisah ni adalah berkaitan dengan Nuffnang TP yang buat TP agak kompius sikit sekarang ni. Kompius sampai pening-pening. Nasib baik tak muntah-muntah, kalau tidak mau TP saman nuffnang ni pasai dia punya angkaralah TP jadi macam tu.

Kisahnya macam ni. TP ni ada dua blog. Satu blog utama TP yang bernama 'Saya Salah Ka?' (SSK) ni, manakala satu blog lagi tak payahlah TP nak beritahu. Sebab TP taknak beritahu bukan apa, sebab blog ni tak aktif dah sekarang ni. Blog tu dah bersawang pun, cuma kadang-kadang sangat di update. Untuk pengetahuan, kedua-dua blog ni ada TP pasang iklan nuff.

Tetapi apa yang menjadi kehairanan sekarang ni, macam mana BE blog yang tak aktif tu boleh banyak dari blog SSK yang aktif ni????.... Ada masa tu blog SSK cuma ada 1 BE tetapi blog yang satu lagi tu ada 3, pastu naik lagi jadi 4...... tambah lagi jadi 5...... hairan hairan hairan... Tapi itu dalam seminggu dua lepaslah. Sekarang ni BE blog SSK pun dah bertambah balik. TQ nuff sebab bagi BE kat blog TP. Cuma TP kurang paham syarat nuff nak bagi BE kat sesuatu blog tu macam mana. Tapi sekarang ni kenapa rasa macam bayaran dai nuff sikit sangat?? Dulu satu bulan punya komisyen laju jer, sekarang ni adus nak sebut pun sedey.

Haaaa.... Macam tulah kisahnya. Mungkin TP saja yang mengalami perkara macam ni. Sebenarnya mula-mula main blog dulu memang niat nak buat duit, tetapi bila dah lama berblog ni baru TP paham. Blog ni bukan untuk buat duit semata-mata. banyak perkara boleh diperolehi dari blog ni terutamanya ilmu dan sahabat blog.

Terima kasih semua..

20 comments:

Adinda Amy Sensei said... BALAS

dah lama tak makan buah rambutan yang manis-manis...huhu

Pink Pearl Lady said... BALAS

oooo.... klu tak update kira banyak sawang laaa .....

nik rosmawati said... BALAS

nuffnang nik dr dulu tak naik2.malas nak layan dah..hehe...

Belalang Hijau said... BALAS

syarat utama dia jgn update blog, biaq bersawang baru senang nak dpt BE...

hahaha...

Scarlett O'Hara said... BALAS

Ntahlah TP.Nak mula dapat susah melampau tapi bila dah dapat, asyik dapat je walau pun traffic turun naik.Tu le pengalaman Scarlett.

kpah k-poh said... BALAS

akak lagi best...ada 4 blog..boleh dikatakan sentiasa update..tapi yg dikira setakat ni hanya blog kabinet dapur jer..pastu BE mmg tak pernah dpt..Nasib baik ler akak ni jenis tak kisah pasal duit ni..sbb berblog utk jadi "dikenali" bukannya utk jadi jutawan...gitu..kan...

khairul said... BALAS

aku lagi terok..BE pon x tau maksud apa muahahaha..lantak ler..janji leh dpt kwn2 ..toi tak TP

Tuan Penasihat said... BALAS

@Adinda Amy Sensei
takpe, nanti datang musim rambutan g beli selori. bole makan puas puas k.
hehehehehhe.

Tuan Penasihat said... BALAS

@Pink Pearl Lady
hehehehkenapa? ada yang terasa ka?

Tuan Penasihat said... BALAS

@nik rosmawati
haaaa itu yang menjadi persoalannya tu. dulu banyak jugak, sekarang macam hampeh.

Tuan Penasihat said... BALAS

@Belalang Hijau
hahahahaha
rasa rasanya macamtu jugak. takpa nanti kita pakat biaq blog kita ramai ramai, tengok dapat BE x.

Tuan Penasihat said... BALAS

@Scarlett O'Hara
bagusla jugak macam tu. kira murah rezeki ler tu.

Tuan Penasihat said... BALAS

@kpah k-poh
betul tu kak. tapi kalau dapat jadi jutawan pun best gak. akak taknak ker?

Tuan Penasihat said... BALAS

@khairul
hohohohoho ni baru betoi teruk. nak terang camna arrr...
khairul tanya nuffnang sendirilah.
hehehehhehe... boleh camtu.

aLieF si Muncung ManiS said... BALAS

ni alief jeles ni..lepas ni alief nak buat blog byk2..and then blog yang lain tu biar bagi sawang byk2..mana taw dapat BE dari nuffnang..hehehehe..

mrs.sabri said... BALAS

tak pernah dpt be..huhu

mohamadSaleh said... BALAS

baru cuba2... BE entah apa sya pun tak tahu.. yg ptg saya dpt yg saya nak. Jual sutera offline... design banner... online. Rezeki sentiasa ada...

Tuan Penasihat said... BALAS

@aLieF si Muncung ManiS
Betullah alief, try buat banyak2. pastu kita tengok dapat BE ker tak.

Tuan Penasihat said... BALAS

@mrs.sabri uiks...
biar betoi x pernah dapat???
tu yang lagi TP x paham tu.

Tuan Penasihat said... BALAS

@mohamadSaleh
betul tu. rezeki allah ada dimana mana. cuma terpulang pada kita nak berusaha atau tidak mendapatkannya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...